Osatyökykyisyys tutuksi! -seminaari 24.9.2024

Osatyökykyisyys tutuksi! -seminaari 24.9.2024

Tsemppiä Urapolulle! -hanke järjestää maksuttoman seminaarin alueen yrittäjille Saskyn ammattikoulun auditoriossa. Seminaarin teemana on täsmä- ja osatyökykyisyys.

Tilaisuuden pääpuhujaksi on kutsuttu työministeri Arto Satonen. Asiantuntijat kertovat yrityksille tarjottavista työllistämisen tukimuodoista, työtehtäviin kouluttamisesta ja osaamisen kehittämisestä. Luvassa on tietoa TE24-uudistuksesta.

Hanke edistää työvoiman ulkopuolella olevien, epätyypillisissä ja osa-aikaisissa työsuhteissa olevien sekä eläkeläisten työllistymis- ja ammattiin kouluttautumisen mahdollisuuksia. Hankkeen tavoitteena on alueen yritysten osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen.

Aika: tiistaina 24.9.2024 klo 16.00–19.00
Paikka: Sasky Vammalan ammattikoulun auditorio, Ratakatu 36, 38210 Sastamala

Ohjelma:

15.30–16.00 Kahvit auditorion aulassa, vapaata keskustelua 
16.00–16.10 Avaussanat, Sini-Mari Lepistö, rehtori, Sastamalan Opisto
16.10–16.30  Arto Satonen, työministeri
16.30–16.50 Satu Ohrala, opinto- ja uraohjaaja, hanketyöntekijä, Sastamalan Opisto 
16.50–17.10 Kaija Ray, erityisasiantuntija, Vates-säätiö
17.10–17.30 Jami Pohja, henkilöstöjohtaja, L&T Kiinteistöpalvelut
17.30–17.50 Tiina Leppäniemi, työllisyyspalvelupäällikkö ja Läntisen-Pirkanmaan TYP-johtaja, Työllisyyspalvelut, Sastamala ja Punkalaidun
17.50–18.10 Sari Korpela, Työllisyyspalvelut, Sastamala
18.10–18.30 Anne-Mari Alakoski, opettaja ja opinto-ohjaaja, Sasky Vammalan ammattikoulu
18.30–19.00 Päätössanat, Sini-Mari Lepistö, rehtori, Sastamalan opisto

Tilaisuuden juontaa: Outi Vola, omaohjaaja, Sasky, Vammalan ammattikoulu 

“Osatyökykyinen on henkilö, jolla on käytössä osa työkyvystään ja halu kyvyn käyttämiseen. Osatyökykyisyys voi johtua esimerkiksi sairaudesta, vammasta tai elämänkriisistä. Myös pitkäaikaistyöttömyys voi aiheuttaa osatyökykyisyyttä”, hankkeen uraohjaaja Satu Ohrala kertoo.

“Osatyökykyisen palkkaamalla yritys voi kantaa omaa yhteiskuntavastuutaan ja työpaikasta tulee monimuotoisempi. Työyhteisön erilaisuus on yrityksille voimavara sekä kilpailuetu. Osatyökykyisten työllistämiseen ja kaikkien kykyjen huomioimiseen työelämässä suhtaudutaan lähtökohtaisesti positiivisesti. Käytännön työllistäminen herättää silti vielä monia kysymyksiä työpaikoilla, ja tietoa tarvitaan lisää”, hankkeen uraohjaaja Ohrala jatkaa.”

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu seminaariin tästä.

Tsemppiä Urapolulle! -hankeen toteuttaa Sastamalan Opisto yhteistyössä Saskyn Vammalan ammattikoulun ja Petäjä-opiston kanssa.

Tutustu Tsemppiä Urapolulle! -hankkeeseen.

Lisätietoja:

Opinto- ja uraohjaaja, valmentaja
Satu Ohrala
p. 040 526 4957
satu.ohrala1@sastamala.fi

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Opisto

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status