Hei Sastamalan Opiston opettaja!

Kummallisen koronakevään ja -kesän jälkeen olemme syyskaudenkin alkaessa tuntemattoman edessä. Tällä hetkellä epidemiatilanne sallii lähiopetuksen aloittamisen, mutta korona ei kuitenkaan ole keskuudestamme kadonnut. Jotta voisimme omalta osaltamme ehkäistä epidemian leviämisen ja taata lähiopetuksen jatkumisen, täytyy meistä jokaisen huolehtia viranomaisten asettamista varotoimista opetustoiminnassa.

  • Kurssien ryhmäkoot on tarkistettu ja osaa ryhmistä pienennetty, jotta opetuksessa voidaan säilyttää vähintään metrin turvavälit. Ohjeista opiskelijoita turvavälien noudattamisessa.
  • Opetustilojen yhteyteen tuodaan käsidesejä opiskelijoiden ja opettajien käyttöön. Opiskelijoita on hyvä muistuttaa pesemään kädet ennen ja jälkeen opetustilanteeseen tuloa.
  • Sairaana tai edes lieväoireisena ei opetustilanteeseen saa tulla -eivät opettajat eivätkä opiskelijat. Oireilun alkaessa kotiin on lähdettävä välittömästi.
  • Seuratanssikursseilla ei vaihdeta paria, eikä muilla fyysistä kontaktia normaalisti sisältävillä tunneilla oteta kontaktia.
  • Mahdollisesta maskien käytöstä tiedotamme myöhemmin.

Viime keväänä hyppäsimme kylmiltään etäopetuksen aallokkoon. Tänä syksynä pidämme yllä valmiutta siirtyä etäopetukseen ja tarjoamme koulutuksen: Zoomin käytön perusteet ja verkkopedagogiikka-työpaja tuntiopettajille 2.9. klo 18-20.15. Ilmoittaudu 24.8.2020 mennessä: https://opistopalvelut.fi/sastamala/course.php?l=fi&t=13198

Tänä syksynä myös opettajainkokous järjestetään verkossa tiistaina 1.9.2020 klo 18. Ilmoittaudu mukaan kokoukseen 27.8. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/sastamala/course.php?l=fi&t=13201

Kurssihallintajärjestelmä HelleWi on uudistunut. Kirjautumisosoite on nyt https://sastamala.opistopalvelut.fi/. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasanan pääset asettamaan itse klikkaamalla ”unohditko salasanasi?”. Uusi HelleWi on helppokäyttöinen, ja ohjeet löytyvät kirjauduttuasi sisään.

Koronan tuoman sosiaalisen etäisyyden takia kansalaisopiston toiminta on nyt aiempaakin tärkeämpää!

Sini-Mari Lepistö, rehtori

Tervetuloa tuntiopettajaksi Sastamalan Opistoon!

Opisto on uteliaiden ihmisten luova yhteisö. Paras meistä on se, joka saa muut loistamaan!

Tutustu tuntiopettajan oppaaseen: Tuntiopettajan opas 

Matkalaskulomakkeen ja sähköisen henkilötietolomakkeen löydät Opettajille-pääotsikon pudotusvalikosta.

Tärkeitä asioita päiväkirjasta

HelleWi-järjestelmä on uudistunut ja uusi kirjautumisosoite on https://sastamala.opistopalvelut.fi/. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasanana voit muuttaa itse klikkaamalla “unohditko salasanasi?”. Täytä sähköistä päiväkirjaa jokaisen kurssikerran jälkeen. Muista merkitä osallistujat ja tuntien sisältö jokaiselta opetuskerralta.

Sähköinen päiväkirja on virallinen asiakirja, jonka perusteella saat palkkasi. Jos päiväkirjaa ei ole täytetty kunkin opetuskuukauden päättyessä, ei palkanmaksulle ole perustetta.

Sähköisestä päiväkirjasta näet realiajassa kurssillesi ilmoittautuneet opiskelijat. Jos kurssillasi on opiskelija, jonka nimi ei ole päiväkirjassasi, pyydä häntä ilmoittautumaan välittömästi joko netissä tai opiston toimistossa.

Jos opiskelija ilmoittaa keskeyttävänsä kurssin, pyydä häntä ilmoittamaan peruutus opiston toimistoon. Opiskelijan velvollisuus on ilmoittautua kurssille ja tehdä peruutukset toimistoon. Opettajan vastuulla ei ole huolehtia opiskelijoiden toimistoasioista, mutta opettajan velvollisuus on neuvoa opiskelijat toiminaan ohjeiden mukaan.

Kurssin päiväkirja on virallinen asiakirja, joten huolehdithan siitä, että läsnäolomerkinnät ovat totuudenmukaiset. Kysymys on opiskelijan oikeusturvasta, sillä toimisto- ja kurssimaksujen oikeellisuus tarkistetaan tarvittaessa läsnäolomerkinnöistä.

Linkki tuntiopettajien Hellewiin. Klikkaa tästä.Muita tarpeellisia linkkejä:

Matkalasku (Vammala)
Matkalasku (Keikyä-Kiikka, Kiikoinen, Mouhijärvi, Suodenniemi)
Henkilötietolomake
Kurssisuunnittelu
Tuntiopettajan opas
Ajankohtaista

Lukukauden 2020-2021 työpäivät

Ilmoitus tapaturmasta tai laiterikosta

2+