Tiedote Sastamalan Opiston opettajille 4.2.2021

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti Sastamalan kaupunki pitää voimassa nykyiset rajoitukset 1.3.2021 saakka. Aikuisten lähiopetus ei ole sallittua, joten kausi jatkuu etäopetuksena. Jo alkaneet lasten ja nuorten kurssit jatkuvat lähiopetuksena. 

Lähiopetus aloitetaan, kun rajoitukset sen sallivat. Kevätkaudelle suunnitellut tunnit ja kurssit pyritään toteuttamaan ja lukukautta jatketaan tarvittaessa toukokuun loppuun saakka. Kehotamme kuitenkin ensisijassa aloittamaan kurssit etäopetuksena, sillä rajoitusten purkamisen ajankohdasta ei ole varmuutta. On mahdollista, että lähiopetuskielto jatkuu kevätkauden loppuun saakka.  

Etäopetuksen tueksi on perustettu Whats App -ryhmä SaO verkko-opet, johon kaikki etänä opettavat tai etäopetusta suunnittelevat Satamalan Opiston tuntiopettajat ovat tervetulleita. Ryhmässä voi kysellä neuvoja mahdollisiin ongelmiin sekä jakaa hyväksi havaitsemiaan tapoja ja vinkkejä opiston muiden tuntiopettajien kanssa. Kyseessä ei ole verkko-opetuksen päivystävä help desk, vaan vertaistukiryhmä. Ilmoita halukkuudestasi liittyä ryhmään omalle yhteyshenkilöllesi.  

Tukea etäopetukseen saa edelleen myös opiston päätoimiselta henkilöstöltä. Ilmoita tarpeestasi rohkeasti yhteyshenkilöllesi!

Jos rajoitukset puretaan ja lähiopetus pääsee alkamaan 1.3., kurssi on mahdollista aloittaa hiihtolomaviikolla 9. Myös verkossa aloittaneiden ryhmien opetus voi jatkua hiihtolomaviikolla.

On tärkeää, että ilmoitat mahdollisimman pian alkuperäiseen suunnitelmaasi tulevista muutoksista yhteyshenkilöllesi, jotta päiväkirjat ja palkanmaksu saadaan ajan tasalle.

Syksyn 2021 kurssisuunnitelmia odotamme saapuvaksi 8.3. mennessä. Saat tästä erikseen ohjeistuksen suunnittelijaltasi.

Tuntiopettajien kahvitunti 15.2 klo 17 

Olisi kiva jo nähdä! Kahvitunnilla tavataan virtuaalisesti ja keskustellaan kevään opetusten käynnistymisestä ja vallitsevasta tilanteesta. Vapaamuotoisessa verkkotapaamisessa jaetaan hyviä kokemuksia etäopetuksesta ja mahdollisista haasteista. 

Osallistumiseen tarvitset oman koneen (suositus), tabletin tai älypuhelimen. Saat ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostiisi linkin ja ohjeet tapaamiseen valmistautumisesta. 

Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen aloitusaikaa, mikäli Zoomin käyttö ei ole kovin tuttua. Näin päästään selättämään mahdolliset tekniset haasteet ennen kahvitunnin alkua. Jos sinulla on ongelmia sisäänkirjautumisessa, soita Miikalle numeroon 0503210124. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.2: 

https://www.opistopalvelut.fi/sastamala/course.php?l=fi&h=967162a0b2dc0483ad3d0f47dfb1e9ac&t=13703

Lisätiedot ja kyselyt:  
Suunnittelijaopettaja Miikka Mäkelä, 0503210124 / miikka@sastamalanopisto.fi

Tervetuloa tuntiopettajaksi Sastamalan Opistoon!

Opisto on uteliaiden ihmisten luova yhteisö. Paras meistä on se, joka saa muut loistamaan!

Tutustu tuntiopettajan oppaaseen: Tuntiopettajan opas 

Matkalaskulomakkeen ja sähköisen henkilötietolomakkeen löydät Opettajille-pääotsikon pudotusvalikosta.

Tärkeitä asioita päiväkirjasta

HelleWi-järjestelmä on uudistunut ja uusi kirjautumisosoite on https://sastamala.opistopalvelut.fi/. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasanana voit muuttaa itse klikkaamalla “unohditko salasanasi?”. Täytä sähköistä päiväkirjaa jokaisen kurssikerran jälkeen. Muista merkitä osallistujat ja tuntien sisältö jokaiselta opetuskerralta.

Sähköinen päiväkirja on virallinen asiakirja, jonka perusteella saat palkkasi. Jos päiväkirjaa ei ole täytetty kunkin opetuskuukauden päättyessä, ei palkanmaksulle ole perustetta.

Sähköisestä päiväkirjasta näet realiajassa kurssillesi ilmoittautuneet opiskelijat. Jos kurssillasi on opiskelija, jonka nimi ei ole päiväkirjassasi, pyydä häntä ilmoittautumaan välittömästi joko netissä tai opiston toimistossa.

Jos opiskelija ilmoittaa keskeyttävänsä kurssin, pyydä häntä ilmoittamaan peruutus opiston toimistoon. Opiskelijan velvollisuus on ilmoittautua kurssille ja tehdä peruutukset toimistoon. Opettajan vastuulla ei ole huolehtia opiskelijoiden toimistoasioista, mutta opettajan velvollisuus on neuvoa opiskelijat toiminaan ohjeiden mukaan.

Kurssin päiväkirja on virallinen asiakirja, joten huolehdithan siitä, että läsnäolomerkinnät ovat totuudenmukaiset. Kysymys on opiskelijan oikeusturvasta, sillä toimisto- ja kurssimaksujen oikeellisuus tarkistetaan tarvittaessa läsnäolomerkinnöistä.

Linkki tuntiopettajien Hellewiin. Klikkaa tästä.Muita tarpeellisia linkkejä:

Matkalasku (Vammala)
Matkalasku (Keikyä-Kiikka, Kiikoinen, Mouhijärvi, Suodenniemi)
Henkilötietolomake
Kurssisuunnittelu
Tuntiopettajan opas
Ajankohtaista

Lukukauden 2020-2021 työpäivät

Ilmoitus tapaturmasta tai laiterikosta

+2