________________________________________________________________________________________________________________

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat. Kilpailu on järjestetty vuosittain v. 2016 alkaen. 

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu.
Vuonna 2022 kilpailun aiheena on Elo-ilo.

Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla la 19.11.2022. (muutokset mahdollisia)
Finalistit eivät itse esitä tekstejään, vaan niiden esittämisestä vastaa teatteritaiteen opiskelijat.

Pääpalkintona 200€/ sarja.

Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä välimerkkeineen. Tekstit lähetetään sähköpostin liitetiedostona (.doc) miikka@sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2022”. 

HUOM! Tekstin lisäksi tiedostossa tulee olla kirjoittajan koko nimi, sarja, syntymävuosi, asuinpaikka sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.


Vuoden 2022 kilpailuun osallistuminen alkaa 1.9. ja päättyy pe 14.10. klo 23.59.

(Katso kilpailun tarkemmat säännöt alta!)


Lisätiedot: miikka(at)sastamalanopisto.fi / 050 321 0124

Vuoden 2021 voittajatekstit voi lukea täältä.

________________________________________________

Kilpailun säännöt

1) Sastamalan Opisto järjestää kirjoituskilpailun ”Sastamalan Sanataiturit”. Kilpailuun voi osallistua joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

2) Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu. Kilpailuun voivat ottaa osaa kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat lapset ja nuoret asuinpaikkakunnasta riippumatta.

3) Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä. Myös välimerkit lasketaan. Kilpailuun osallistuva teksti ei saa olla aiemmin julkaistu.

4) Kilpailuun osallistuminen päättyy 14.10.2022 klo 23:59.

5) Kilpailuteksi tulee lähetettää sähköpostilla osoitteeseen miikka(at)sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2022”. HUOM! Tekstin lisäksi tiedostossa tulee olla kirjoittajan koko nimi, sarja, syntymävuosi, asuinpaikka sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.

6) Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla Sastamalassa lauantaina 19.11.2021. Ennen finaalia suoritetaan karsinta.

7) Kilpailun finalistit valitsee esiraati, joka koostuu palkintoraadin jäsenistä ja Sastamalan Opiston henkilökunnasta. Palkintoraatiin kuuluu neljä jäsentä, joista yksi toimii raadin sihteerinä ilman äänioikeutta. Raati päättää palkintosumman jakamisesta kilpailussa.

8) Finalistit eivät itse esitä tekstejään, vaan niiden esittämisestä vastaa teatteritaiteen opiskelijat. Kilpailussa tekstin suorituksella ei ole painoarvoa, vaan arvostelu perustuu vain ja ainoastaan tekstiin, joka on jaettu tuomariston jäsenille etukäteen.

9) Kilpailun pääpalkintona on 200€/ sarja. Palkinnosta vastaa Sastamalan Opisto. Voittajat ovat velvollisia toimittamaan tili- ja yhteystietonsa ym. sähköpostiosoitteeseen viikon kuluessa kilpailun finaalista tai kilpailupäivänä paikan päällä.

10) Kilpailija suostuu mahdolliseen tekstin julkaisemiseen Opiston ja paikallismedian julkaisuissa ilman eri korvausta.

___________________________________________________

VUONNA 2020 PIDETYN FINAALIN NÄET ALTA.