MIKÄ SANATAITURI-KILPAILU?

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat. Kilpailu on järjestetty vuosittain v. 2016 alkaen. 

Kilpailun pääpalkinto on 200 € / sarja.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu.

Vuoden 2023 kilpailun aiheena on Erilaisuus.

________________________________________________

Vuoden 2023 kilpailuun osallistumien alkaa 1.9. ja päättyy pe 13.10. klo 23.59

Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla Sastamalassa la 18.11.2023.

Vuoden 2022 voittajatekstit voi lukea täältä.

Vuonna 2020 striimatun finaalin voit katsoa sivun alhaalla olevan linkin takaa.


Lisätiedot: miikka(at)sastamalanopisto.fi / 050 321 0124

________________________________________________

Kilpailun säännöt

1) Sastamalan Opisto järjestää kirjoituskilpailun ”Sastamalan Sanataiturit”. Kilpailuun voi osallistua joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

2) Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu. Kilpailuun voivat ottaa osaa kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat lapset ja nuoret asuinpaikkakunnasta riippumatta.

3) Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä. Myös välimerkit lasketaan. Kilpailuun osallistuva teksti ei saa olla aiemmin julkaistu.

4) Kilpailuun osallistuminen päättyy pe 13.10.2023 klo 23.59.

5) Kilpailuteksi tulee lähetettää määräaikaan mennessä sähköpostilla (.docx-tiedostona) osoitteeseen: miikka(at)sastamalanopisto.fi otsikolla ”Sanataituri 2023”. HUOM! Varsinaisen kilpailutekstin lisäksi tiedostossa tulee olla kirjoittajan koko nimi, sarja, syntymävuosi, asuinpaikka sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.

6) Ennen finaalia suoritetaan karsinta. Finaaliin päässeet kirjoittajat / nimimerkit julkaistaan tällä sivulla pe 27.10. Finaaliin päässeisiin kilpailijoihin ollaan tämän lisäksi yhteydessä henkilökohtaisesti lokakuun aikana.

7) Kilpailun finalistit valitsee esiraati, joka koostuu palkintoraadin jäsenistä ja Sastamalan Opiston henkilökunnasta. Palkintoraatiin kuuluu 3-4 jäsentä, joista yksi toimii raadin sihteerinä ilman äänioikeutta. Raati päättää palkintosumman jakamisesta kilpailussa.

8) Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla la 18.11.2023 Lankku-tapahtuman yhteydessä. Finalistit eivät itse esitä tekstejään, vaan niiden esittämisestä vastaa teatteritaiteen opiskelijat. Kilpailussa tekstin suorituksella ei ole painoarvoa, vaan arvostelu perustuu vain ja ainoastaan tekstiin, joka on jaettu tuomariston jäsenille etukäteen.

9) Kilpailun pääpalkintona on 200 €/ sarja. Palkinnosta vastaa Sastamalan Opisto. Voittajat ovat velvollisia toimittamaan tili- ja yhteystietonsa ym. sähköpostiosoitteeseen viikon kuluessa kilpailun finaalista tai kilpailupäivänä paikan päällä.

10) Kilpailija suostuu mahdolliseen tekstin julkaisemiseen Opiston ja paikallismedian julkaisuissa ilman eri korvausta.

___________________________________________________

VUONNA 2020 PIDETYN FINAALIN NÄET ALTA.