Kurssitarjontaa lapsille ja nuorille

Sastamalan Opisto tarjoaa lukuisia kursseja myös lapsille ja nuorille aina taaperoikäisistä lähtien. Perheen pienimmille suunnattuun kurssitarjontaan voit tutustua opiston kurssikaupassa:
https://uusi.opistopalvelut.fi/sastamala/fi/

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on vapaa-ajalla annettavaa, ikätasolle sopivaa ja ammattilaisten opettamaa taidekasvatusta. Se on lain ja asetusten säätelemää. Opiskelu etenee vuosittain tasolta toiselle opetussuunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden mukaan.

TPO:ssa lapsi voi keskittyä oman kiinnostuksen mukaiseen taidelajiin, josta hän saa valmiuksia mm. ammatillisiin opintoihin. Opiskelijalta edellytetään säännöllistä osallistumista ja etenemistä opinnoissa. Opintojen päätyttyä opiskelijalla on mahdollisuus saada taiteen perusopetuksen päättötodistus.

Taiteen perusopetus noudattaa valtakunnallisten, Opetushallituksen vahvistamien opetussuunnitelman perusteiden mukaan laadittuja opetussuunnitelmia, jotka on hyväksytty kussakin kunnassa. Opetussuunnitelmat on uudistettu keväällä 2018. Lue lisää taiteen perusopetuksesta:
https://sastamalanopisto.fi/taiteen-perusopetus/

LANKKU – Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma

LANKKU on Sastamalassa järjestettä Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma. Se kruunaa paikallisissa peruskouluissa järjestettävät kulttuuriviikot, joita vietetään syysloman jälkeisillä viikoilla. Lankku tarjoaa Suomen tunnetuimpia esiintyjiä, viihdyttävimpiä lastenohjelmia ja lukuisia erilaisia kulttuuri- ja taidepainotteisia työpajoja ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää:
https://sastamalanopisto.fi/lankku/

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat. Kilpailu on järjestetty vuosittain v. 2016 alkaen. Lue lisää:
https://sastamalanopisto.fi/sastamalan-sanataituri-kilpailu/

Lasten ja nuorten aktiivimaksu

Alle 18-vuotiaat voivat ilmoittautua aktiiviopiskelijaksi, jolloin lapsi voi osallistua lähes kaikkeen opiston toimintaan ilman erillisiä kurssimaksuja. Aktiivimaksu on 42 €/ lukukausi TAI 84 €/ lukuvuosi. Vanhemmat, jotka ovat pienituloisia esimerkiksi työttömyyden, osa-aikatyön, yksinhuoltajuuden, pitkän sairausloman tai eläkkeen takia voivat ilmoittaa lapsensa aktiiviopiskelijaksi 15 € lukukausihintaan. Alennettuun hintaan oikeutettujen aktiiviopiskelijoiden ilmoittautuminen tapahtuu opiston toimistossa. Lisätietoja opiskelijamaksuista ja ilmoittautumisohjeista:
https://sastamalanopisto.fi/ilmoittautumisohjeet-ja-opiston-saannot-selkokielella/

Lisätietoja lasten ja nuorten kursseista ja vapaista taiteen perusopetuksen paikoista voi kysellä:

Suunnittelijaopettaja, Sastamalan Opisto
Miikka Mäkelä
p. 050 321 0124
miikka@sastamalanopisto.fi

Musiikin opetuksesta vastaa Sastamalan musiikkiopisto. Lisätietoja antaa:

Apulaisrehtori, Sastamalan musiikkiopisto
Tuomas Honkkila
p. 040 712 8258
tuomas.honkkila@sastamala.fi