Ajankohtaista

Sastamalan Opiston opiskelijaliikkuvuudet käynnistyvät!

Sastamalan Opistolle on myönnetty Erasmus+ akkreditointi kaudelle 2021-2027. Kauden 2021-2027 aikana Sastamalan Opisto voi lähettää opiskelijoita liikkuvuusjaksolle Eurooppaan.

Syksyllä 2022 opintomatka suuntautuu Italian Udineen. Opintokokonaisuus koostuu valmentavasta kurssista, opintojaksosta Italiassa sekä palautekokoontumisesta. Kurssin opettajina toimivat Anni Rainio ja Antti Lepistö. Liikkuvuusjaksolle voivat hakea aikuiset (18 -vuotiaasta ylöspäin), joilla on muita vähemmän mahdollisuuksia matkailuun.

Tarkemmat hakukriteerit ja -ohjeet sekä tietoa opintojaksosta on saatavilla opiston nettisivuilla osoitteessa www.sastamalanopisto.fi/opiskelijaliikkuvuus. Lisätietoa akkreditointiliikkuvuuksista antaa koulutussuunnittelija Heidi Karppanen (p. 040 667 9564, heidi.karppanen@sastamalanopisto.fi).

Nuoren mielen ensiapu -koulutusta syksyllä Sylväällä, Mouhijärvellä ja Äetsässä

Perhepalveluverkosto ja Sastamalan Tukitalo järjestävät yhteistyössä yläkouluikäisten lasten vanhemmille Nuoren mielen ensiapu -koulutusta syksyllä Sylväällä, Mouhijärvellä ja Äetsässä.

Kurssiin sisältyy 3 lähitapaamista (7h) ja 4 viikon verkkokurssi (7h). Teemoina kurssilla on mm. nuorten yksinäisyys, kiusaaminen, alakuloisuus ja somehaasteet.

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/s/vanhemmille

Lisätiedot: Tukitalo p. 050-5220386

Tervetuloa luennolle Suodenniemen kylien historia!

Luennolla tutustutaan Suodenniemen kylien mielenkiintoiseen historiaan varhaiskeskiajalta 1900-luvulle. Tule mukaan aikamatkalle yhdessä vanhojen eränkävijöiden, uudisraivaajien, akatemiantilallisten, ruotusotilaiden ja monia muiden kanssa! Luennoitsijana Tomi Ahoranta.

Ma 4.7.2022 klo 15-16.30 Sävin lavalla (Sävintie 925).

Luento on maksuton.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/sastamala/course.php?l=fi&t=15090.

MATERIAALI ON NYT SAATAVILLA. Luennosta julkaistava materiaali on ladattavissa tästä elokuussa 2022.

Luento on osa Suodenniemi-viikkoa. Tutustu koko ohjelmaan tästä.

Syksyn 2022 opinto-opas on julkaistu!

Syksyn 2022 opinto-opas on luettavissa tästä linkistä klikkaamalla! Opasta pääset lukemaan myös nettisivujen etusivulta klikkaamalla kansikuvaa tai Ilmoittautuminen-välilehdeltä.

Syksyn 2022 kurssit ja laajemmat kurssitiedot julkaistaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/sastamala ti 21.6. Painettu opinto-opas jaetaan alueen kotitalouksiin ke 3.8.

Ilmoittautuminen kursseille käynnistyy ti 16.8. klo 12.30.

Tutustu oppaan uudistuksiin tästä artikkelista.

Tulossa opistolla!

Tärkeitä päivämääriä:

 • Syksyn 2022 opinto-oppaan nettiversiota pääset lukemaan nettisivuilla pe 17.6.
 • Syksyn 2022 kurssit julkaistaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/sastamala ti 21.6.
 • Opiston toimisto palvelee 1.-15.7. puhelimitse 040 1382034 ja sähköpostitse kristiina.ahola@sastamala.fi. Toimisto on suljettu 18.-24.7.
 • Painettu opinto-opas jaetaan alueen kotitalouksiin ke 3.8.
 • Ilmoittautuminen kursseille käynnistyy ti 16.8. klo 12.30
 • Syksyn tapahtumapäivä Aittalahden opistotalolla to 25.8. klo 16-20
 • Poikkeuksia:
  • Osan loppukesän kurssien ilmoittautumisista alkaa jo 1.8. Ilmoittautumisen alkaminen näkyy kurssien tiedoissa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/sastamala.
  • Osan kevään 2023 liikunnan kurssien ilmoittautuminen alkaa myös 16.8. Kurssien tietoihin pääset ilmoittautumisjärjestelmästä. Kevään ja syksyn kurssin erottaa kurssinumeron viimeinen kirjain (S=syksy, K=kevät). Esimerkiksi syksyn kurssi 83018A08S ja kevään kurssi 83018A08K.

Uutta!

 • Tutustu oppaan sisällysluetteloon ja otsikoihin! Olemme uudistaneet kurssien aineluokittelua sekä kurssinumerointia. Löydät kurssit oppaasta ja ilmoittautumissivulta saman aineluokan/otsikon alta. Kurssit löytyvät samasta järjestyksestä opinto-oppaasta ja ilmoittautumisjärjestelmästä.
 • Löydät nyt aineluokittain saman alueen kurssit peräkkäin. Kurssit järjestyvät aineluokan alle seuraavaan järjestykseen: Vammala, Karkku, Keikyä, Kiikka, Kiikoinen, Mouhijärvi, Suodenniemi ja verkko-opetus.
 • Selaa kursseja toimipisteittäin! Osoitteesta https://sastamalanopisto.fi/toimipisteet/ näet opiston toimipisteet. Toimipisteen kohdalta klikkaamalla ”Toimipisteen kurssit” avautuu kurssit, jotka kokoontuvat kyseisessä toimipisteessä.

Netti-ilmoittautumisen harjoittelu

Sastamalan kaupungin toimipisteissä luovutaan yleisestä maskisuosituksesta

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön kansalaisten kasvomaskisuositus, joka noudattelee THL:n kasvomaskien käytön suosituksia.

Linjauksen mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos 

• on rokottamaton aikuinen

• on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta

• hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon

• joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella

• tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä

Yleisiä hygieniaohjeita tulee edelleen noudattaa:

• Pese kätesi usein. Käytä saippuaa ja vettä tai alkoholipitoista käsihuuhdetta.

• Peitä nenän ja suun alue kyynärtaipeella tai nenäliinalla ennen kuin yskit tai aivastat.

• Pysy kotona, jos olet kipeä.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status