Lankku-tapahtuma peruttu!

Lankku-tapahtuma peruttu!

LANKKU JA OMAFILMI PERUTTU, SYKEROCK STRIIMATAAN! 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina 16.11., että se esittää Tartuntatautilain 58 pykälän mukaisesti aluehallintovirastolle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin korkean riskin yleisötilaisuuksiin. Rajoitusesitys tarkoittaisi toteutuessaan, että korkean riskin tilaisuuksia ilman nimettyä istumispaikkaa voisi järjestää vain koronapassin avulla.

Pandemiaohjausryhmän rajoitusesityksen ja Sastamalan huonon, erityisesti rokottamattomien sekä lasten ja nuorten koronatilanteen huomioon ottaen Sastamalan kaupungin koronatyöryhmä on tiistaina keskustellut Sykerockia, Omafilmiä sekä lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankkua järjestävien tahojen kanssa kyseisten tapahtumien siirtämistä tai peruuttamista. Kaikkien kolmen tapahtuman voidaan katsoa täyttävän korkean riskin yleisötapahtuman kriteerit. Tapahtumat olisi määrä järjestää tulevan viikonlopun lauantaina 20.11.21.

Kaupungin koronatyöryhmä oli heti tiistaina yhteydessä sekä Sykerockia järjestävään Sastamalan Nuorisovaltuustoon että Omafilmin ja Lankun tuotannosta vastaavaan Sastamalan Opistoon. Keskusteluissa kartoitettiin keinot tapahtumien järjestämisen mahdollistamiseksi.

Lankun ja Omafilmin osalta todettiin, että koska tapahtumat on mahdotonta järjestää istumapaikallisena eikä niitä tapahtumien luonteen vuoksi voi striimata, ne on tässä tartuntatautitilanteessa peruttava. Sastamalan Sanataituri -kilpailun voittajat kuitenkin julkistetaan ja asiasta tiedotetaan marraskuun aikana.

Sykerockin osalta valmisteluissa oli jo varauduttu joiltain osin livetapahtuman perumiseen ja striimaamiseen niiltä osin kuin se sovittujen esiintyjien puolesta on mahdollista. Tapahtuman ohjelma ja striimin linkki tulee jakoon myöhemmin tällä viikolla. Striimi on katsojille maksuton. 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status