Opiston opettaja Laura Cedras osallistui toukokuussa 2023 Kansainväliseen senioritanssitapahtumaan ISDC International Senior Dance Conference Ranskassa.

Tästä pääset tutustumaan ohjelmaan:

Päivät sujuivat aikataulun mukaan. Kaikki osallistujamaat toivat konferenssiin kaksi koreografiaa, jotka he opettivat vuorollaan kaikille osallistujille. Aikataulu oli tiivis ja päivät pitkiä, mutta antoisia.

Erikoista meille suomalaisille olivat lounaat. Lounastauko oli 1.5 -2 tuntia joka päivä. Ennakkoon mietimme, että siinä välissä olisi hieman ns. vapaa-aikaa. Mutta lounaat olivatkin pitkiä, neljän ruokalajin elämyksiä, jotka oli katettu 10 hengen pyöreisiin pöytiin. Lounas kesti aina koko sille suunnitellun ajan ja ruoka oli erinomaista. Lounaan aikana istuimme eri pöydissä, jossa pääsimme rauhassa tutustumaan eri maiden osallistujien kanssa ja juuri lounaan aikana, pääsimme vaihtamaan ajatuksia ja verkostoitumaan.

Hauska extra ohjelmaan oli tekemäni Käärijän Cha Cha Cha- senioritanssi, jonka esiinnyimme viimeisenä iltana. Euroviisut olivat olleet juuri edellisenä viikonloppuna ennen konferenssia ja Suomen esitys oli tuoreena osallistujien mielessä. Suomen edustajille (14 kpl) oli kaikilla jotain vihreää päällä ja koreografia oli tehty Käärijän lavaesiintymisen inspiroimana.

Esitys sai huikean vastaanoton ja koreografia on jaettu osallistujien yhteisessä Facebook -ryhmässä. Monen maan edustusto halusi ottaa sen käyttöön omassa maassaan. Näin saimme suomenkielisen kappaleen ja tanssin jaettua Eurooppaan. 

Mielestäni asetetut tavoitteet saavutettiin erinomaisesti: 

  • Opin kaikki uudet tanssi koreografiat.
  • Tutustuin kollegoihin ympäri Eurooppaa.
  • Sain paljon uusia toimintatapoja ryhmän ohjaukseen ja opetuksen mukauttamiseen ryhmän kykyjen mukaan. 
  • Verkostoiduin kollegoiden kanssa ja suunnittelemme uusia yhteisiä, Eurooppalaisia tapahtumia senioritanssin tiimoilta.

Hankematka oli minulle todella antoisa. Olin ensimmäistä kertaa mukana kansainvälisessä senioritanssi-tapahtumassa ja sain sieltä paljon inspiraatiota ja ideoita omaan työhöni. Tulen aktiivisesti kehittämään ja markkinoimaan KV senioritanssia Sastamalan Opistossa sekä valtakunnallisella tasolla. 

Olen Senioritanssiliton hallituksessa, ja toimin myös senioritanssin aluekehittäjänä sekä kouluttajana Ikäinstituutissa, joten pystyn osaltani vaikuttamaan paljonkin senioreiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin senioritanssin kautta. Senioritanssi on todella hyvä harrastus, joka auttaa ylläpitämään tasapainoa, koordinaatiota, muistia, lihaskuntoa, sydänterveyttä. Lisäksi se on sosiaalista ja tuo uusia ystäviä. Senioritanssissa ei tarvitse omaa paria ja sitä voi harrastaa vaikka liikuntakyky olisikin jo rajoittunut.

Suunnitelmissa on Portugalin kanssa yhteistyö, jossa järjestämme senioritanssijoille suunnatun loman Madeiralle 2024. Olen tässä yhteyshenkilö Suomessa ja tulen markkinoinaan lomaa Suomessa. Lomalle saavat osallistua senioritanssin harrastajat ja siellä ei tule olemaan tasovaatimuksia. Myös yhteydenpito Italiaan sekä Ranskaan tulee jatkumaan, ja mietin itse senioritanssi-matkojen järjestämistä Eurooppaan.

Kuvat ja teksti: Laura Cedras

Tutustu Lauran kursseihin tästä.