LAVAOHJELMA,  AUDITORIO

SASTAMALAN SANATAITURI -FINAALI JA SASTAMALAN MUSIIKKIOPISTO KLO 11:00-12:30

Tule jännittämään Sastamalan Santaituri 2021-kirjoituskilpailun voittajia. Kilpailun finaaliin valitaan esitettäväksi valtakunnallisen kilpailun parhaimmat tekstit. Väliajalla Sastamalan musiikkiopiston upeat nuoret taitajat valtaavat lavan mukaansatempaavin sävelmin.

ERNEST LAWSON KLO 13-13:20

Mm. Putouksesta ja Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu näyttelijä-juontaja valloittaa yleisön kuin yleisön kekseliäisyydellään, ammattitaidoillaan sekä osuvilla sutkautuksillaan. Juontajan ja Ernestin välisessä keskustelussa pohditaan näyttelijäntyötä eri näkökulmista.

SNORKKELIT KLO 13:20-13:40

TosiSatu on lastenteatteriesitys, jossa tarinasta ja sen juonenkäänteistä päättää lapsiyleisö. Luvassa on yllätyksellinen ja aktiivinen teatterituokio pienten tarinankertojien kanssa! Lähde yhdessä Snorkkelin näyttelijöiden kanssa rakentamaan esitys, jossa voidaan seikkailla kuussa, maassa tai missä vaan!

ANSA KYNTTILÄ KLO 13:40-13:55

Putous-ohjelmasta tuttu Ansa Kynttilä on itsetuntoa lannistava, sanavalmis opettaja (joka puhuu) ja osuu pelottavan usein sutkautuksillaan suoraan katsojan nauruhermoon. APPAPPAP. Opettaja puhuu!

AARNE ALLIGAATTORI & VIIDAKKORUMPU KLO 16:00-17:00

Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu esittää lapsille intensiivisen sekä ratkiriemukkaan musiikkihetken. Aarne keksii kepposia ja soittaa viidakkorumpuja, joita kutsutaan myös Kongo-rummuiksi. Lavalla saattaa välillä myös kummitella. Hu-hurjaa… mutta ei kuitenkaan liian hurjaa!

LAVAOHJELMA, LIIKUNTASALI

TUBETTAJAT NIKO JA SANTTU KLO 16:00-18:00

Tämä huippusuosittu kaksikko pistää tapahtumaan! Nikon ja Santun YouTube-kanavalla keskitytään vlogeihin, prankkeihin ja haasteisiin. Kaksikko on tunnettu viihdyttävistä ja hullunkurisista haasteistaan.

TYÖPAJAT KLO 11.00–16.00

RYTMIREKKA

Rytmirekan musiikkiluokassa kokeillaan biisintekoa yksin tai yhdessä. Laita luurit korville ja kokeile, mitä kaikkea voit värkkäillä nykyteknologisilla musiikkivälineillä.

Järj. Rytmirekka

PUNOTAAN YHDESSÄ!

Käsityöpajassa tehdään avaimenperä hiirenpino-menetelmällä, jossa punotaan yhteen kierrätyshuopanauhoja ja laitetaan koristeeksi puuhelmi tai -helmiä. Nopea punontatyö soveltuu eri ikäisille lapsille.

Järj. Taitokeskus

KAIKKI KUVAA

Amazement vetää nuorille tapahtuman aikana non-stop-työpajan, johon voi liittyä mukaan ja osallistua oman aikataulunsa mukaan. Työpajan vetäjänä toimii kaksi elokuva-alan ammattilaista. Amazement vastaa työpajojen ohjelmasta ja tuo paikalle tarvittavan elokuvantekoon liittyvän teknisen kaluston.

Järj. Amazement

MURHAMYSTEERI PAKOPELI

Koululta on juuri paljastunut salainen piilopaikka, jonne murhaaja on piilottanut murha-aseen. Rikostutkijat tarvitsevat sinun apuasi! Yli 12-vuotiaille. Peliaika n. 25min. Pelit alkavat klo 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30. Max. 6 hlöä/peli. Ilmoittautumiset etukäteen pelitilan ovella.

Järj. Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti

KOKO PERHEEN PIIRAKKAPAJA

Karjalainen ruokaperinne tutuksi! Koko perheen non-stop-työpajassa valmistetaan suussa sulavia karjalanpiirakoita.

Järj. Sastamalan seudun museo ja Vammalan Karjalaseura ry

PARKOUR

Hyppää mukaan iloiseen ja rentoon menoon osaavien ohjaajien opastuksella! Työpajassa pääset kiipeilemään, roikkumaan, pomppimaan ja tekemään hienoja temppuja. Sopii kaikenikäisille, aiempaa liikuntataustaa ei tarvita.

Järjestää: liikunta- ja nuorisopalvelut yhdessä Tampereen Parkour Akatemian kanssa

MUUTA MIELENKIINTOISTA KLO 11-16

POP UP -TAIDENÄYTTELY YHDESSÄ

Poimintoja Sastamalan kaupungin taidekokoelmasta. Kaupungin taidekokoelma koostuu pääasiassa paikallisten ja täällä vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksista.

Järj. Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut

POP UP -NUORISOTILA

Kirjaston ja nuorisopalveluiden yhteinen pop up -piste tarjoaa pelejä, visailuja ja hyvää mieltä koko päivän klo 11–16. Tule silloin kuin sinulle sopii, esim. työpajojen välissä tai tule viettämään aikaa hyvässä seurassa, yhdessä!

Järj. Sastamalan Nuorisopalvelut

OMAFILMI ELOKUVATEATTERI

Tule katsomaan lasten ja nuorten tekemiä lyhäreitä. Mukana kulttuuriviikkojen kuutosluokkien OmaFilmi työpajojen tuotoksia. Napostele poppareita ja koe elokuvaelämyksiä. Ikäsuositukset ja aikataulu löytyvät tapahtumasta.

KAARLO SARKIAN LAPSUUS JA NUORUUS -ESITYKSET

Sastamalan Opiston teatteriryhmät esittävät lyhyet kohtaukset Kaarlo Sarkian lapsuuteen ja nuoruuteen sijoittuvasta näytelmästä Velka elämälle. Näytelmän on kirjoittanut Panu Rajala ja sovituksesta ovat vastanneet opiskelijat. Näytelmällä juhlistetaan Sarkian syntymän 120-vuotispäivää.

Esitykset:

klo 14.15 (nuoremmat) ja

klo 14.45 (vanhemmat).

Järj. Sastamalan Opisto / Romulan Taiteellinen Teatteri

SYKEROCK VEXVE-AREENALLA

TAPAHTUMAN AIKATAULU:

18.00 OVET AUKI

19.00 WILLIAM

20.30 ILTA

22.00 IBE

23.30 SYKEROCK PÄÄTTYY

Sykerock on Sastamalan nuorisovaltuuston järjestämä päihteetön, ikärajaton ja energiajuomaton musiikkitapahtuma

Liput ovelta 10 €, ennakkoon 7 €. Lippuja voi ostaa ennakkoon Sastamalan pääkirjastolla sekä Sastamalan nuorisotaloilla. Tapahtuman sisäänpääsyn yhteydessä järjestetään puhallutukset sekä turvatarkastukset.