LANKUN TYÖPAJAT


Vuoden 2020 Lankku on valitettavasti peruttu koronaepidemian vuoksi!

Alla vuoden 2019 työpajoja.

  • Non-stop-työpajat (Soiva runopiste, Mesikämmenen marjakori, Hyppy urheiluhistoriaan, Sastamalan sademetsän seikkailurata, Sarjakuvametsä ja Ilmastotoivon puu) auki klo 11-16.
  • Pieni koralliriutta aloitukset klo 12.15 ja 14.15.
  • Pako tulevaisuudesta -pakopeli klo 11.30, 13 ja 14.30.
  • Murhamysteeri-pakopeli klo 11.30, 12.15, 13, 13.45, 14.30, 15.15.
  • Elämän vesi puolen tunnin välein.Pieni koralliriutta

Miltä tuntuisi olla rausku, merivuokko tai vaikka klovnikala? Pieni koralliriutta vie sinut tutustumaan koralliriuttoihin ja vedenalaiseen maailmaan! Alakoululaisille, myös aikuiset tervetulleita. Kesto 1 h. Aloitukset klo 12.15 ja 14.15. Max. 20 hlö. Ilmoittautumiset etukäteen työpajan ovella. Järj. Toisissa tiloissa-kollektiivi.Ilmastonmuutos-pakopeli: Pako tulevaisuudesta

Pako tulevaisuudesta on pakopeli, jossa pääset käsittelemään ja ratkaisemaan ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten kertomusten kautta. Kuinka voimme muuttaa tulevaisuutta? Yli 13-vuotiaille. Kesto 45 min. Aloitukset klo 11.30, 13.00 ja 14.30. Max. 32 hlö. Ilmoittautumiset etukäteen pakopelin ovella. Järj. Helinä Rautavaaran museo.

Biohasardi

Soiva runopiste

Tule kokeilemaan äänimaiseman ja elektronisen musiikin tekemistä sekä runon kirjoittamista jännän kutkuttavalle soivalle runopisteelle! Työpajapisteellä on mm. syntikka, erilaisia luonnon- ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä soittimia sekä luuper-pedaali. Järj. Kulttuuriosuuskunta Uulu

Mesikämmenen marjakori

Käsityöpajassa tehdään kierrätyshuovasta pieni säilytyskori. Kuvioidaan leimasinpainannalla ja kootaan kopaksi helposti ompelemalla. Materiaalina kierrätysneuleista Suomessa valmistettua Green Craft -huopaa. Järj. Taitokeskus.

Murhamysteeri-pakohuonepeli

Koululta on juuri paljastunut salainen piilopaikka, jonne murhaaja on piilottanut murha-aseen. Rikostutkijat tarvitsevat sinun apuasi! Yli 12-vuotiaille. Peliaika n.25min. Pelit alkavat klo 11.30, 12.15, 13.00, 13.45, 14.30, 15.15. Max. 6 hlöä/peli. Ilmoittautumiset etukäteen pakohuonepelin ovella. Järj. Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Murhamysteeri


Hyppy urheiluhistoriaan

Kokeile hauskoja vanhanajan urheilulajeja ja suunnittele oma urheilijahahmosi. Järj. Sastamalan seudun museo.

Potkurikisa


Sastamalan sademetsän seikkailurata

Liikunnallinen toimintarata, jossa ylitetään ja alitetaan esteitä. AirTrac-ilmapatjalla voi kokeilla kuperkeikkaa ja kärrynpyörää. Pajaan ilman kenkiä! Järj. Sastamalan kaupungin liikuntapalvelut.

Sarjakuvametsä

Meillä on kuvat ja sanat, sulla on ajatus. Yhteisöllisellä sarjakuva- ja luontotehtäväpisteellä pääset kertomaan ja selvittämään mitä hämmentäviä asioita metsässä tapahtuu eri vuodenaikoina. Hurmaava ja mielikuvitusta herättelevä non-stop paja, jossa luovuudella ei ole rajoja. Järj. Luonto-Liiton Hämeen piiri.
Elämän vesi

Vesi on edellytys lähes kaikkeen elämään maapallolla ja sitä on saatavilla lähes kaikkialla. Juomakelpoinen vesi on kuitenkin monin paikoin erittäin niukka luonnonvara. Tule Sastamalan partiolaisten pisteelle selvittämään millä eri keinoin likavedestä saadaan puhdasta. Pajan kesto 30 min. Aloitukset puolen tunnin välein. Max. 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset työpajan ovella. Järj. Sastamalan partiolaisetIlmastotoivon puu

Suomen luonnonsuojeluliiton osasto Sastamalan ympäristöyhdistys pystyttää tapahtumaan Ilmastotoivon puun, johon jokainen osallistuja saa ripustaa vinkin tavastaan toimia paremman tulevaisuuden puolesta. Paikalla yhdistyksen jäseniä, joilta saa kysellä luontoon ja ilmastoon liittyvistä asioista. Järj. Sastamalan Ympäristöyhdistys

Sastamalan ympäristöyhdistys ry on perustettu vuonna 1974 ja toimii Sastamalan kaupungin alueella. Yhdistys edistää kiintymystä luontoon tekemällä retkiä ja järjestämällä yleisötilaisuuksia. Se myös vaikuttaa päättäjiin ja yleiseen mielipiteeseen kannanotoilla luonnon puolesta ja ympäristöä koskeviin suunnitelmiin. Tervetuloa mukaan toimintaan ja tapahtumiin!
MUUTA MIELENKIINTOISTA

Muotokuvia maapallolta

Taiteen perusopetuksen nuoret kuvataiteilijat, teatterintekijät ja tanssijat avaavat monitaiteellisen taidenäyttelyn, jossa osa taideteoksista herää henkiin! Taidenäyttelyn avajaiset klo 12, 13 ja 14.

Pop up -taidenäyttely

Poimintoja Sastamalan kaupungin taidekokoelmasta aiheena luonto ja ilmasto. Järj. Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut

Pop up –kirjasto

Sastamalan kaupunginkirjaston pisteellä on mahdollista lainata lasten- ja nuortenkirjauutuuksia sekä ympäristöaiheista kirjallisuutta. Kirjallisten kauheuksien ja kauneuksien puuhun voi askarrella oman lehden, ja konsolipelejäkin pääsee testailemaan.

Pop up –nuorisotila

Sastamalan Nuorisopalvelujen pop up –nuorisotilalla kisaillaan ympäristöteemalla kierrätyspelissä! Jokainen osallistuja palkitaan. Tilalla myös PS4-tanssipeli ja muuta mukavaa yhteistä puuhaa ja rentoa meininkiä!

Aikuisparkki

Aikuinen: tule aikuisparkkiin ja ota rennosti! Pääset osallistumaan myös vanhemmuusbingoon.