Mitä?

Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma LANKKU on Sastamalassa vuonna 2019 neljättä kertaa järjestettävä monilukutaidon ja kulttuurin kirjoa juhlistava maksuton tapahtuma. Vuonna 2019 Lankku yhdistää voimansa lyhytelokuvafestivaali OmaFilmin kanssa lasten ja nuorten suurtapahtumassa. Iltatapahtumana on Sastamalan nuorisovaltuuston järjestämä Sykerock. Koko perheen tapahtumat ovat päättävä osa Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikkoja. Vuonna 2019 kulttuuriviikkojen, päivä- ja iltatapahtumien aiheena on ympäristö. Aihe on huomioitu esiintyjävalinnoissa, työpajojen sisällössä ja puheenaiheissa. Tapahtuman paperimateriaali on tulostettu kierrätyspaperille, lavastuksessa suositaan kierrätysmateriaalia ja tapahtumassa on kierrätysmahdollisuus.

Kenelle?

Lankku on suunnattu erityisesti ala- ja yläkoululaisille lapsille perheineen. Myös perheen pienimmät ja isommat löytävät ohjelmistosta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Saapuminen?

Lankku järjestetään Sastamalassa Sylvään yläkoululla (Ojansuunkatu 8). Jos tulet Sastamalan ulkopuolelta, pääset Sylväälle helposti bussilla Tampereen, Nokian tai Huittisten suunnasta. Jää pois Sylvään pysäkillä. Sastamalaan pääsee myös junalla Vammalan asemalle. Asemalta on 2,3 km matka Sylvään koululle. Polkupyörän voit pysäköidä koulun pihaan. Auto sen sijaan tulee jättää koulun takana olevalle hiekkakentälle, etupihalle pysäköinti on kielletty. Suosittelemme kimppakyytejä, polkupyörää ja julkisia kulkuneuvoja!

Ruokailu

Lankussa toimii festariravintola klo 11-15. Tarjolla ympäristöteemaa mukaillen hiilijalanjäljeltään sopusuhtaista kasvislasagnea. Myytävänä myös kahvia ja pillimehuja. Tapahtuma-alueella toimii myös oppilaskunnan kioski, jossa tarjolla naposteltavaa ja nesteytystä.

Historia?

Lankku on 4 vuotta vanha tapahtuma, mutta sitä ennen se on toiminut vuosia Kirjaset-tapahtumana. Kirjaset oli ihastuttava lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma. Nyt Kirjaset on päivittynyt Lankuksi, Suomen kirjapääkaupungin helmeksi!

Kuka järjestää?

Lankku-tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Sastamalan Opisto. Järjestäjätahoja ovat myös Sastamalan kaupungin perusopetus, kulttuuri-, nuoriso- ja perhepalvelut, Sastamalan seudun kirjasto, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo. Rahoittajatahona toimii Sastamalan kaupungin perusopetus, kulttuuripalvelut, Sastamalan Opisto ja Pukstaavi. Tänä vuonna Lankku-tapahtuma nauttii myös Taiteen edistämiskeskus Taiken apurahasta.