Valtio ja kunnat ylläpitäjinä

Sastamalan Opisto on osa Sastamalan kaupunkia. Opisto toimii sivistyslautakunnan ohjauksessa. Opetustunnin hinta on noin 70 euroa, josta valtionosuudet kattavat vajaan kaksi kolmannesta. Sastamalan kaupungin osuus on vajaa neljännes. Opiskelijan osuudeksi jää maksettavaksi runsas 10 euroa – siis kymmenen hengen opintopiirissä yhden oppijan maksuksi tulee keskimäärin yksi euro tunnilta.

Sastamalan Opisto on yksi Suomen 181 kansalaisopistosta. Kansalaisopistot ovat toimineet Suomessa jo 120 vuoden ajan. Voit tutustua kansalaisopistoihin osoitteessa https://kansalaisopistot.fi/

Opinto-ohjelma

Sastamalan Opisto tarjoaa eri puolilla laajaa Sastamalaa yli 1 000 kurssia ja noin 23 500 oppituntia vuodessa. Opinto-ohjelma syntyy ja muotoutuu asukkaiden toiveista ja tarpeista. Tutustu kurssitarjontaan kotiin jaetusta oppaasta tai täältä https://opistopalvelut.fi/sastamala/index.php.

Kaikki ovat tervetulleita

Ikä, sukupuoli, asuinkunta, vakaumus yms. seikat eivät ole esteitä Sastamalan Opistossa opiskelulle ja harrastamiselle. Opetuksen sujuvuuden vuoksi osa kursseista on kuitenkin kohdennettu tietyn ikäisille ja pelkästään naisille tai miehille (esim. liikunta). Lasten ja nuorten kurssit on koottu yhteen tämän oppaan alkuun. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita myös monille muille kursseille. Kysy kurssin sopivuudesta lapsellesi opettajalta tai kurssin suunnittelijalta.

Aikuisen oppijan omalla vastuulla on arvioida omat mahdollisuutensa selvitä opinnoista – myös opiston suunnittelijaopettajat auttavat tarvittaessa opintojen suunnittelussa. Ryhmäopetuksessa esim. kielissä, musiikissa ja tanssissa voidaan edellyttää tiettyä riittävää valmiutta ja taitoa. Jos kurssille on tulossa enemmän väkeä kuin mukaan mahtuu, opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssityypit ovat seuraavat:

Lukukauden (syksy tai kevät) mittainen kurssi. Nämä ‘puolen vuoden’ kurssit muodostavat opinto-ohjelman rungon. Kaikki kurssit (taiteen perusopetusta ja avoimen yliopiston opintoja lukuun ottamatta) ovat korkeintaan lukukauden mittaisia. Syksyn ja kevään kursseille ilmoittaudutaan erikseen.

Lyhytkurssit keskittyvät ajankohtaisiin ja vuodenaikaan kohdistuviin aiheisiin.

Opiston organisoimat omatoimikurssit, jotka opiston henkilökunta suunnittelee ja auttaa toteutuksessa, mutta varsinaista opettajaa ei ole. Opiskelu tapahtuu opiskelukaverien avustamana.

Luennot – tarjolla on myös mielenkiintoisia luentoja, joihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Luennot ovat tavallisesti maksuttomia.

Oppitunnin mitta on 45 minuuttia.

Tervetuloa oppimaan ja harrastamaan!

Lue ohjeet ja säännöt huolella!

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle (palautelomake) . Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Saavutettavuusraportti