Suomen Kirjapääkaupunki tarvitsee uusia kirjapäitä!

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu.
Vuonna 2020 kilpailun aiheena on Ystävyys.

Toi on mun follaaja, toi tossa mun joukkuekaveri, mutta tuolla oottaa mun ystävä. Mitä on ystävyys? Mistä tunnet sä ystävän…?

Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla la 21.11.2020.
Finalistit voivat itse esittää tekstinsä tai antaa sen teatteritaiteen opiskelijoiden esitettäväksi.

Pääpalkintona 200€/ sarja.

Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä välimerkkeineen. HUOM! Tekstin lisäksi tiedostossa tulee olla kirjoittajan koko nimi, sarja ja puhelinnumero. Tekstit lähetetään sähköpostin liitetiedostona (.doc) miikka@sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2020”. 
Kilpailuun osallistuminen päättyy 23.10.2020 klo 23.59.


Lisätiedot: miikka(at)sastamalanopisto.fi / 0503210124

Kilpailun säännöt

1) Sastamalan Opisto järjestää kirjoituskilpailun ”Sastamalan Sanataiturit” Kilpailuun voi osallistua joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

2) Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu. Kilpailuun voivat ottaa osaa kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat lapset ja nuoret asuinpaikkakunnasta riippumatta.

3) Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä. Myös välimerkit lasketaan. Kilpailuun osallistuva teksti ei saa olla aiemmin julkaistu.

4) Kilpailuun osallistuminen päättyy 23.10.2020 klo 23:59.

5) Kilpailuteksi tulee lähetettää sähköpostilla osoitteeseen miikka(at)sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2019”. HUOM! Tekstin lisäksi tiedostossa tulee olla kirjoittajan koko nimi, sarja ja puhelinnumero.

6) Kilpailun finaali pidetään Sylvään koululla Sastamalassa lauantaina 23.11.2019. Ennen finaalia suoritetaan karsinta.

7) Kilpailun finalistit valitsee esiraati, joka koostuu palkintoraadin jäsenistä ja Sastamalan Opiston henkilökunnasta. Palkintoraatiin kuuluu neljä jäsentä, joista yksi toimii raadin sihteerinä ilman äänioikeutta. Raati päättää palkintosumman jakamisesta kilpailussa.

8) Finalistit voivat valita esittävätkö tekstinsä itse vai antavatko sen teatteritaiteen opiskelijoiden ilmaistavaksi. Kilpailussa tekstin esittäjälle tai suorituksella ei ole painoarvoa, vaan arvostelu perustuu vain ja ainoastaan tekstiin, joka on jaettu tuomariston jäsenille etukäteen.

9) Kilpailun pääpalkintona on 200€/ sarja. Palkinnosta vastaa Sastamalan Opisto.

10) Kilpailija suostuu mahdolliseen tekstin julkaisemiseen Opiston julkaisuissa ilman eri korvausta.

6+