Suomen Kirjapääkaupunki tarvitsee uusia kirjapäitä! Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu. Vuonna 2019 kilpailun aiheena on Mun luonto.

Millainen on mun luonto, sun luonto, meidän kaikkien luonto?
Olemmeko vain osa luontoa, elektronien liikettä atomeista tähtijärjestelmiin?

Laske vasemman korvasi oikea puolisko vapaaksi ja lähde luontoon!

Kilpailun finaali pidetään Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtumassa LANKUSSA la 23.11.2019. Finalistit voivat itse esittää tekstinsä tai antaa sen teatteritaiteen opiskelijoiden esitettäväksi.

Pääpalkintona 200€/ sarja.

Kilpailuun osallistuminen päättyy 23.10.2019.

Tekstit lähetetään sähköpostin liitetiedostona (.doc) osoitteeseen outi@sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2019”. Ilmoita lisäksi oma nimesi ja kilpailusarjasi.

Lisätiedot: outi(a)sastamalanopisto.fi / 0503210124

Kilpailun säännöt

Sastamalan Opisto järjestää kirjoituskilpailun ”Sastamalan Sanataiturit” osana Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtumaa Lankkua. Kilpailuun voi osallistua joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) alakoulu, 2) yläkoulu. Kilpailuun voivat ottaa osaa kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat lapset ja nuoret asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä. Myös välimerkit lasketaan. Kilpailuun osallistuva teksti ei saa olla aiemmin julkaistu. Kilpailuun osallistuminen päättyy 23.10.2019. Tekstit lähetetään sähköpostilla osoitteeseen outi(a)sastamalanopisto.fi otsikolla: ”Sanataituri 2019”.

Kilpailun finaali pidetään Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtumassa (LANKKU) lauantaina 23.11.2019. Finalistit voivat valita esittävätkö tekstinsä itse vai antavatko sen teatteritaiteen opiskelijoiden ilmaistavaksi. Ennen finaalia suoritetaan karsinta.

Kilpailun finalistit valitsee esiraati, joka koostuu palkintoraadin jäsenistä ja Sastamalan Opiston henkilökunnasta. Palkintoraatiin kuuluu neljä jäsentä, joista yksi toimii raadin sihteerinä ilman äänioikeutta. Raati päättää palkintosumman jakamisesta kilpailussa.

Kilpailun pääpalkintona on 200€/ sarja. Palkinnosta vastaa Sastamalan Opisto.

Kilpailija suostuu mahdolliseen tekstien julkaisemiseen opiston julkaisuissa ilman eri korvausta.

3+