Alla tapahtuman esiintyjäkaartia v. 2019

Lankun ympäristöteema tuo vuonna 2019 paikalle mielettömiä, ajatuksia herättäviä ja aisteja kutkuttavia esiintyjiä ja työpajoja. Pääesiintyjinä ilahduttavat tubettajat Herbalisti ja Ilona, nuoremmalle (ja vanhemmallekin) väelle on tarjolla hulvaton lastenmusiikkiyhtye Orffit ja lastenkirjoista tutut tassuttelijat Maukka ja Väykkä. Saamme myös jännittää Sastamalan Sanataituri 2019 -kirjoituskilpailun finaalia ja ihailla Sastamalan Musiikkiopiston nuorten taiteilijoiden soitantaa.

LAVAOHJELMA, auditorio:

11.00-12.00 Avajaispiirustus: Aino Havukainen ja Sami Toivonen / Maukka ja Väykkä

12.30-13.10 OmaFilmi-ohjelma: Christoffer Strandberg

13.10-13.30 OmaFilmi-ohjelma: Lyhytelokuvakilpailun voittajaleffat

13.30-13.40 OmaFilmi-ohjelma: Nöpö-Felix

14.00-15.30 Sastamalan Sanataituri 2019 -kirjoituskilpailun finaali ja Sastamalan musiikkiopisto

16.00-16.45 Lastenyhtye Orffit

LAVAOHJELMA, liikuntasali:

16.00-17.30 Tubettajat Herbalisti ja IlonaHERBALISTI JA ILONA

Lankun pääesiintyjinä ovat tänä vuonna hurmaavat vloggaajat Herbalisti ja Ilona. Huippusuosittu Herbalisti tekee videoita täydellä sydämellä. Monipuolisten vlogien ja pelivideoiden lisäksi Juuso nauttii päästessään toteuttamaan omia unelmiaan ja ottamaan myös katsojat mukaan osaksi seikkailuja. Taidokkaat videot ovatkin ehtineet viehättää katsojia jo useiden vuosien ajan!

Ilona on energinen ja ihastuttava lifestyle-vloggaaja, joka nauttii matkustelusta, kauneudesta, tyylistä ja arjen hemmottelusta. Ilonan videot kokoavat monipuolisen kattauksen aihevideoita, kauniita matkakertomuksia, inspiroivia hetkiä ja tyylikkäitä lookbookeja. Videoiden lisäksi Ilona ottaa visuaalisia ja tyyliteltyjä kuvia supersuositulle Instagram-tililleen.
AVAJAISET: AINO HAVUKAINEN JA SAMI TOIVONEN

Lankun suojelijat, Tatun ja Patun luojat Aino Havukainen ja Sami Toivonen piirtävät avajaispiirustuksen yhdessä yleisön kanssa. Suoraan avajaisten jälkeen esiintyvät Maukka ja Väykkä.

Kuva: Pertti Nisonen, Otava 2007

MAUKKA JA VÄYKKÄ

Timo Parvelan ihanat lastenkirjat heräävät eloon luettuna, näyteltyinä ja lauluin. Maukka ja Väykkä, televisiostakin tutut Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo, riemuitsevat, kiistelevät, nauravat ja liikuttuvat humorististen ja koskettavien tarinoiden äärellä. Kertojana on kirjailija Parvela itse ja muusikkona harmonikkataituri Niko Kumpuvaara.

Kuva: Maarit Kytöharju

ORFFIT

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit on lempeä mutta villi.  Orffit on televisiossa Laulujen osto- ja myyntiliikkeessä. Orffit on Sastamalassa Lankku-tapahtumassa. Orffeilla on kitaroita, saksofoneja, haitareita ja pikkusriikkisen kummalliset rummut.  

Orffit valittiin Vuoden lastenmusiikintekijäksi. Orffeilla on tärkeä tehtävä, mutta he eivät ole ihan varmoja siitä mikä se on? Orffien tehtävä on kesken. Orffin miehet soittaa Sastamalassa hiljaakovaasopivasti ja heidän lauluistaan tiedetään seuraavaa: Laulut soitetaan peräkkäin pienien väliuteliaisuuskohtausten kera. Aluksi soitetaan ensimmäinen laulu ja lopuksi viimeinen. Lauluilla on nimet: Pääjalkaiset, Saippuakuplia, Hiekkalapio lyö, Ihmekolmoset ja Saman auringon alla. On muitakin. Kaikki laulut soitetaan ihmeellisen taitavasti, jonka tiedon paikalle saapuneet maan asukit sulkevat aarrearkkuihinsa.

Kuva: Petteri Kivimäki

SASTAMALAN SANATAITURI 2019 -FINAALI JA SASTAMALAN MUSIIKKIOPISTON NUORET TAITURIT

Tule Lankku-tapahtumaan kuulemaan ja kokemaan nuoria lahjakkuuksia sekä sanan että musiikin saralla.

Kuka on vuoden 2019 Sastamalan Sanataituri? Lankussa päästään jännittämään valtakunnallisen lasten ja nuorten kirjoituskilpailun finaalia. Raati koostuu paikallisista kirjailijoista ja kirjoittajista, jotka palkitsevat finaalin parhaat tekstit.

Sastamalan Musiikkiopisto on täynnä todella osaavia nuoria muusikoita, jotka näyttävät taitonsa Lankussa!

Vuoden 2018 Sastamalan Sanataituri-finalistit. Kuva: Ilari Mehtonen